Verhoef Access Technology “We zijn als een blok gevallen voor Trimergo”

Customer Case Verhoef Access Technology TrimergoVerhoef Access Technology is een gevestigde naam in de internationale petrochemische industrie. Het bedrijf uit Aalsmeerderbrug is marktleider op het gebied van gangway systems en aluminium vrijevalboten en is actief in circa 67 landen. Van engineering tot ontwikkeling en van productie tot testen, bij Verhoef doet men alles zelf. Een passend ERP-systeem dat deze manier van werken optimaal ondersteunt werd gevonden in Trimergo.

Voordat Verhoef bij Trimergo uitkwam, werd er gewerkt met verschillende softwareoplossingen. Deze bleken echter star. “Het was bijvoorbeeld heel omslachtig om de capaciteitsplanning bij te houden”, aldus Jan Snoey, manager planning & logistics. “We waren teveel vanuit de onderbuik op detailniveau aan het schuiven in de planning zonder dat er overzicht op het grote geheel was.”

Proces gestuurd
Jan: “Door drie verschillende partijen werden we toen gewezen op een ERP-pakket dat niet artikel, maar proces gestuurd was: Trimergo T2.” Jan bezocht samen met een aantal collega’s een project ERP seminar van Trimergo in Apeldoorn. “We zijn daar als een blok gevallen voor het pakket. Waarom? Het is project georiënteerd en de capaciteitsplanning in het pakket, voor ons enorm belangrijk, is uitstekend.”

ERP implementatie
De implementatie bij Verhoef verliep erg vlot en zonder problemen. Het bedrijf hield zelfs dagen over van het van tevoren met Trimergo afgestemde aantal dagen. Jan Snoey had bij vorige werkgevers ook al de nodige ERP-implementaties meegemaakt, maar die ervaring is niet de hoofdreden voor het vlekkeloze, snelle verloop bij Verhoef.

Verder lezen? Download dan hieronder onze volledige customer case Verhoef.

Blommaert Aluminium Constructions “Trimergo is ontzettend flexibel”

Blommaert Aluminium ConstructionsBlommaert Aluminium Constructions is marktleider op het gebied van ontwerp en productie van scheepsluiken in aluminium. Het bedrijf, gevestigd in Wijnegem nabij Antwerpen, zocht vanwege een flinke groei naar een totaaloplossing voor de bedrijfsvoering. De keuze viel op Trimergo ERP.

Christophe Verhulst, destijds productieverantwoordelijke bij Blommaert: “Andere programma’s zijn gebaseerd op bedrijven die iets maken en het daarna verkopen. Bij ons werkt het andersom; wij verkopen iets en daarna gaan we dat volledig op maat van de klant maken. Niet veel systemen zijn daarop ingericht, Trimergo wel.”

De ervaringen bij Blommaert Aluminium Constructions zijn dan ook positief: “Het is zeer hanteerbaar en vanaf elke werkplek toegankelijk. De hele papierwinkel die we hiervoor hadden is enorm uitgedund. Alles is gedigitaliseerd en centraal te raadplegen.”

Benieuwd naar alle ervaringen die men bij Blommaert met de project ERP van Trimergo heeft? Lees dan snel onze uitgebreide case study.

NXP Semiconductors: Trimergo als tool voor o.a. controle op levertijd

NXP voorziet engineers en designers al ruim een halve eeuw van halfgeleiders en software voor hoogwaardige toepassingen op het gebied van onder andere mobiele communicatie, consumentenelektronica, beveiligingssystemen, elektronische betaalsystemen en netwerkconnectiviteit.

Het Test Centre, onderdeel van IC Manufacturing Operations Nijmegen binnen de Philips Semiconductors heeft gekozen voor onze ERP-oplossing. Trimergo verzorgt de integrale planning van de workflow vanaf offerte tot aan de interne facturering.

Binnen deze divisie worden de engineers in toenemende mate meer verantwoordelijk voor de projecten. Trimergo is daarbij het gereedschap voor het uitbrengen van offertes, resource- en materiaalplanning en de controle op levertijd en budget.

Meer lezen over de ervaringen van NXP Semiconductors met de project ERP software van Trimergo? Download dan hieronder de gehele customer case.

RWB Water Services: “Trimergo is een professionele club waarmee het efficiënt samenwerken is.”

Het in Almelo gevestigde RWB Water Services levert vrijwel alle diensten en producten die nodig zijn bij drinkwater- en proceswaterbereiding, maar ook voor afvalwaterzuivering en hergebruik. Na een uitvoerige selectieprocedure koos het bedrijf voor Trimergo.

Naast de engineering en uitvoering van klantspecifieke projecten voor waterbehandeling, levert RWB ook een breed assortiment aan standaard waterbehandelingsinstallaties en producten. Samen met ervaren proces engineers selecteert de klant hieruit een passende oplossing voor drink-, spoel-, was-, of zelfs ultra puur water. Trimergo vervangt het financieel-logistieke softwarepakket en de standalone applicaties.

André Reigersman (algemeen directeur RWB Water Services): “Trimergo T2 bleek ons vooral voor de projectenafdeling meer toegevoegde waarde te bieden dan de andere pakketten. Het concept van de software past goed bij onze branche en doelstellingen. Uit het voortraject is ook gebleken dat Trimergo een professionele club is waarmee het efficiënt samenwerken is.”

Damen Shipyards Bergum: “In Trimergo is het project het hart van de software”

Damen Shipyards Bergum (DSBe) bouwt vrachtschepen en tankers van 2.500 tot 15.000 ton voor shipping wereldwijd. Bij de zoektocht naar mogelijkheden om verder te groeien, koos het bedrijf voor Trimergo. Twee weken na livegang nam DSBe al verbeteringen in de efficiency waar. Projectleider Lourens Metz: “De samenwerking tussen inkoop en engineering verloopt veel vloeiender en de processen zijn eenvoudiger geworden.”

Metz: “In Trimergo is het project het hart van de software. Hierdoor is het eenvoudig materialen, uren en kosten aan een project toe te kennen. Zo heeft de planner nu direct inzicht in de gerealiseerde uren per project. Inkoop hoeft geen aparte inkoopplanning bij te houden, want deze volgt automatisch uit de projectplanning.”

Meer lezen over de ervaringen van DSBe met de ERP software van Trimergo? Download dan hieronder de gehele customer case.

HGG Group: “Trimergo biedt veel meer vrijheid om je eigen proces in het pakket te passen.”

HGG Group BV koos in 2008 voor Trimergo T2, ter vervanging van hun huidige financieel-logistieke softwarepakket en de standalone applicaties. “In Trimergo is veel meer vrijheid om je eigen proces in het pakket te passen. Trimergo ontwikkelt zelf haar software en heeft daardoor zelf alle kennis in huis. Als klant heb je daadwerkelijk invloed op de ontwikkeling van de software op lange termijn.”

In deze Customer Case leest u een interview met Mark Helder, Managing Director HGG Profiling Equipment. Hij vertelt over de positieve ervaringen van HGG met Trimergo. Daarnaast gaat hij ook in op zaken als implementatie en het gehele selectieproces.

T2 Analytics maakt business intelligence (BI) bereikbaar

Stelt u zich eens voor: binnen een paar minuten zonder enige databasekennis managementanalyses uit Trimergo T2 toveren. De module T2 Analytics maakt business intelligence (BI) bereikbaar voor Trimergo-managers. Bij dagelijks gebruik van Trimergo T2 worden veel gegevens verzameld om de operationele processen aan te sturen. Deze gegevens bevatten een schat aan managementinformatie. De kunst is om deze data eenvoudig te kunnen ontsluiten, zonder database- of programmeerkennis. En vervolgens de informatie in heldere tabellen en grafieken te tonen.

Introduction: Projectplanning met Trimergo ERP Software

Trimergo ERP software heeft volledig geïntegreerde planningsfunctionaliteiten – De Portfolio, Project, Productie, Afdelings, Materiaal en Resource planning grijpen in elkaar. Deze introductie laat de integratie tussen project, materiaal en capaciteitsplanning zien. De materiaalplanning is zichtbaar met lever- en bestelmomenten. Onderin is de planning per afdeling en resource zichtbaar met de gevraagde en beschikbare capaciteiten vanuit projecten en offertes. Er kan direct worden doorgeklikt naar de projectkaarten en bestellingen. Alle planborden zijn muli-project, multi-resource en multi-user.

ERP voor projectgestuurde organisaties

Trimergo Project ERP Software is het integrale besturingssysteem voor de projectgestuurde industrie. Trimergo ERP organiseert de materiaal, engineering- en capaciteitplanning voor elk project, gecoördineerd door de overkoepelende masterplanning. Zeer eenvoudig in gebruik en extreem flexibel zodat acceptatie binnen de veeleisende en dynamische gebruikersgroep probleemloos verloopt.

Het resultaat: een korte doorlooptijd, betere projectmarges, een hoge bezettingsgraad én rust! Trimergo wordt toegepast bij vele projectgestuurde bedrijven, van MKB tot multinationals.

Het Trimergo Project ERP systeem is anders dan traditionele ERP systemen

Projectgestuurd produceren op klantspecificatie is één van de meest complexe productieprocessen binnen de industrie. De continue afstemming tussen projectplanning, inkoop, ontwerp en capaciteitsbronnen is een zware uitdaging voor elk projectgestuurd bedrijf. Door wijzigingen in specificaties en planning is het noodzaak volledig overzicht te hebben om snel en adequaat te reageren. Integrale aansturing van bedrijfsprocessen heeft daarom een positief effect op leverbetrouwbaarheid, projectmarges, bezettingsgraden en projectbureaucratie.

Toch werkt op dit moment nog steeds 80% van de projectgestuurde industrie met niet geïntegreerde combinaties van maatwerk, spreadsheets, planningsprogramma’s, financiële software en papier. Ook conventionele ERP-systemen, zelfs tot het uiterste opgerekt, zijn onvoldoende. Het concept van materiaalgestuurde standaardproductie botst namelijk met de projectgestuurde praktijk. Het is daarom hoog tijd voor een compromisloos systeem dat volledig aansluit bij de unieke besturing van projectmatige bedrijven: Trimergo ERP, pure Project Industry ERP Software.

Brink Group: ERP voor de vervaardiging van machines én matrijzen

Ga er maar aan staan: je produceert zowel matrijzen als machines én productiestraten op klantspecificatie. Beide binnen één organisatie. De omzet is in drie jaar tijd verdubbeld met inmiddels meer dan 200 projecten. Capaciteit is dé bottleneck. En je wilt een compleet geïntegreerd systeem voor planning en logistiek voor alle productgroepen. Dit was het startschot voor een zeer veeleisende software-selectie.

In deze Customer Case leest u meer over de werkzaamheden van Brink Group en waarom zij voor ERP-software van Trimergo hebben gekozen.