• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Trimergo data uitwisselen met Design & Engineering

In tegenstelling tot seriematige productie is bij projectgestuurde productiebedrijven praktisch alles anders: elk project wordt grotendeels uniek voor de klant ontworpen. Voorraad kent men slechts in beperkte mate. De klant bepaalt in samenspraak met de ontwerpers in verregaande mate het uiteindelijke product.

 

 

Engineering als onderdeel van project

 

 

Projectgestuurde bedrijven kennen een sterke engineeringsafdeling die nauw verweven is in het projectproces. Engineering is een kritieke fase in elk project die doorlooptijd en capaciteit vergt en is daarnaast verantwoordelijk voor ontwerp en stuklijst. Hierdoor is engineering sterk van invloed op de productkwaliteit, doorlooptijd en projectmarge. Dit in contrast met standaardproducenten waar engineering ontkoppeld is van het productieproces, als men überhaupt al een engineeringafdeling heeft. Engineering heeft bij deze bedrijven slechts de rol van productontwikkeling. Uitontwikkelde producten worden als stuklijst geïmporteerd naar ERP en draaien maar.

 

Het spreekt voor zich dat de belangrijke rol van engineering in de projectgestuurde industrie volledige integratie vereist binnen het proces. Anders wordt integrale projectsturing, de aansluiting van de stuklijst op inkoop, productie, uitbesteding en projectmargebewaking een onmogelijke opgave.

TRIMERGO ONTWIKKELT EN IMPLEMENTEERT
ERP SOFTWARE VOOR PROJECT GEDREVEN BEDRIJVEN

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest