Project ERP versus Traditioneel ERP

Er bestaan praktisch geen slechte ERP-systemen meer, maar wel bedrijfsprocessen waarvoor het ERP-systeem niet is bedoeld. En dat kan maken dat u uw ERP-systeem als knellend en inflexibel ervaart. Plus dat vele Excels en andere eilandsystemen nodig zijn om het proces af te dekken. ERP-software wordt nu eenmaal altijd ontwikkeld met een bepaald bedrijfsproces als uitgangspunt. En dat is waar het begint: sluit het ontwerp en concept van uw ERP-systeem aan bij uw bedrijfsproces?

Ontvang deze brochure en lees waarom traditionele ERP zich niet leent voor projectmatig werkende productiebedrijven.

 

 

Innovatieve ERP Software voor project gedreven bedrijven

Sinds begin deze eeuw ontwikkelt en implementeert Trimergo ERP software voor projectmatige productiebedrijven. Trimergo ERP betekent: Compromisloze ERP voor de Maritieme industrie, On & Offshore industrie, Defence en Space industrie, apparatenbouw en staalconstructie industrie, speciaal machinebouwindustrie en andere project gedreven industrieën zoals in de bouw. Trimergo ERP optimaliseert de materiaal en capaciteitsplanning per project, gecoördineerd door de overkoepelende portfolioplanning. Het resultaat: kortere doorlooptijden, betere projectmarges en hoge bezettingsgraden. Trimergo ERP wordt toegepast bij projectgestuurde bedrijven, van MKB tot multinationals.

In deze brochure leest u meer over optimalisatie van projectmatig werkende bedrijven. Sturen op doorlooptijd, projectmarges en bezettingsgraden in een dynamische omgeving.

 

 

ERP voor projectgestuurde bedrijven verschilt van traditioneel ERP

Lange tijd is aangenomen dat conventionele materiaalgestuurde ERP-systemen wondermiddelen waren voor het optimaliseren van de besturing van alle productiebedrijven. Deze ERP-systemen zijn praktisch zonder uitzondering allemaal ontstaan vanuit de hoek van handelslogistiek, ‘make to stock’ en ‘assemble to order’. Het is een feit dat vele productiebedrijven van standaardproducten er baat bij hebben ondervonden. Echter, er is een categorie bedrijven waarvoor zelfs een tot het uiterste opgerekt conventioneel ERP-systeem niet meer werkt: projectgestuurde productiebedrijven. Deze categorie bedrijven groeit snel in Europa met producten als speciaalmachines, productiestraten, apparaten, scheepsbouw, on&offshore, staalconstructies, et cetera. Deze bedrijven hebben ‘engineer-to-order’ of ‘make-to-order’ als dominerend logistiek concept.

In deze brochure leest u meer over de fundamentele verschillen in Projectgestuurde ERP en Conventionele ERP. Wat maakt Project ERP anders dan uw huidige ERP.