Budget management in Trimergo

Budgetmanagement is cruciaal als stuklijsten en werkplanningen pas tijdens het project bekend worden. Met Trimergo bent u in staat in een vroeg stadium budgetten te definiëren, zonder dat stuklijsten en werkplanningen bekend zijn.

Trimergo ondersteunt bedrijven om proactief projecten te managen en budgetoverschrijdingen te beheersen. Vooral bedrijven met langdurige, complexe en unieke projecten hebben hier veel baat bij: volledige projectbeheersing ondersteund door geavanceerd budgetbeheer.

Flexibel

De budgetmethodiek in Trimergo is flexibel te definiëren per materiaalgroep, kostenstructuur of projectstructuur. De projectleider ziet budgetten ‘vollopen’ met uren en materialen. Kleursignaleringen melden over- en onderschrijdingen. Trimergo berekent prognoses (EAC en ETC) waarop de projectleider bijstellingen kan voorstellen.

Budgetmanagement in Trimergo

  • Projectkosten beheersen via complete budgettering, naar keuze top-down of bottom-up
  • Inzicht in resterend budget en marges, met mogelijkheid tot ingrijpen
  • Periodiek bijhouden van alle wijzigingen in de budgetten
  • Ondersteuning van de fiatteringscyclus rondom periodiek projectoverleg
  • Alternatieve (CBS-)structuren met zelf te bepalen aggregatieniveau’s

Bekijk de video of lees meer over budgetmanagement in Trimergo.

Trimergo – Flexibiliteit in stuklijstbeheer

Trimergo ondersteunt dynamische en groeiende ‘multi-level’ stuklijsten, gekoppeld aan de planning. Dit kunnen standaard- of projectgebonden stuklijsten zijn. De invoer kan direct, via een CAD/PDM-integratie of via een extern calculatiesysteem. Goedgekeurde stuklijstmutaties worden gemeld aan materiaalverwerving met een check op logistieke consequenties.

Trimergo gaat zeer flexibel om met wijzigingen in uw stuklijsten. Deze flexibiliteit demonstreren we u in onderstaande video.

Verhoef Access Technology “We zijn als een blok gevallen voor Trimergo”

Customer Case Verhoef Access Technology TrimergoVerhoef Access Technology is een gevestigde naam in de internationale petrochemische industrie. Het bedrijf uit Aalsmeerderbrug is marktleider op het gebied van gangway systems en aluminium vrijevalboten en is actief in circa 67 landen. Van engineering tot ontwikkeling en van productie tot testen, bij Verhoef doet men alles zelf. Een passend ERP-systeem dat deze manier van werken optimaal ondersteunt werd gevonden in Trimergo.

Voordat Verhoef bij Trimergo uitkwam, werd er gewerkt met verschillende softwareoplossingen. Deze bleken echter star. “Het was bijvoorbeeld heel omslachtig om de capaciteitsplanning bij te houden”, aldus Jan Snoey, manager planning & logistics. “We waren teveel vanuit de onderbuik op detailniveau aan het schuiven in de planning zonder dat er overzicht op het grote geheel was.”

Proces gestuurd
Jan: “Door drie verschillende partijen werden we toen gewezen op een ERP-pakket dat niet artikel, maar proces gestuurd was: Trimergo T2.” Jan bezocht samen met een aantal collega’s een project ERP seminar van Trimergo in Apeldoorn. “We zijn daar als een blok gevallen voor het pakket. Waarom? Het is project georiënteerd en de capaciteitsplanning in het pakket, voor ons enorm belangrijk, is uitstekend.”

ERP implementatie
De implementatie bij Verhoef verliep erg vlot en zonder problemen. Het bedrijf hield zelfs dagen over van het van tevoren met Trimergo afgestemde aantal dagen. Jan Snoey had bij vorige werkgevers ook al de nodige ERP-implementaties meegemaakt, maar die ervaring is niet de hoofdreden voor het vlekkeloze, snelle verloop bij Verhoef.

Verder lezen? Download dan hieronder onze volledige customer case Verhoef.

Blommaert Aluminium Constructions “Trimergo is ontzettend flexibel”

Blommaert Aluminium ConstructionsBlommaert Aluminium Constructions is marktleider op het gebied van ontwerp en productie van scheepsluiken in aluminium. Het bedrijf, gevestigd in Wijnegem nabij Antwerpen, zocht vanwege een flinke groei naar een totaaloplossing voor de bedrijfsvoering. De keuze viel op Trimergo ERP.

Christophe Verhulst, destijds productieverantwoordelijke bij Blommaert: “Andere programma’s zijn gebaseerd op bedrijven die iets maken en het daarna verkopen. Bij ons werkt het andersom; wij verkopen iets en daarna gaan we dat volledig op maat van de klant maken. Niet veel systemen zijn daarop ingericht, Trimergo wel.”

De ervaringen bij Blommaert Aluminium Constructions zijn dan ook positief: “Het is zeer hanteerbaar en vanaf elke werkplek toegankelijk. De hele papierwinkel die we hiervoor hadden is enorm uitgedund. Alles is gedigitaliseerd en centraal te raadplegen.”

Benieuwd naar alle ervaringen die men bij Blommaert met de project ERP van Trimergo heeft? Lees dan snel onze uitgebreide case study.

NXP Semiconductors: Trimergo als tool voor o.a. controle op levertijd

NXP voorziet engineers en designers al ruim een halve eeuw van halfgeleiders en software voor hoogwaardige toepassingen op het gebied van onder andere mobiele communicatie, consumentenelektronica, beveiligingssystemen, elektronische betaalsystemen en netwerkconnectiviteit.

Het Test Centre, onderdeel van IC Manufacturing Operations Nijmegen binnen de Philips Semiconductors heeft gekozen voor onze ERP-oplossing. Trimergo verzorgt de integrale planning van de workflow vanaf offerte tot aan de interne facturering.

Binnen deze divisie worden de engineers in toenemende mate meer verantwoordelijk voor de projecten. Trimergo is daarbij het gereedschap voor het uitbrengen van offertes, resource- en materiaalplanning en de controle op levertijd en budget.

Meer lezen over de ervaringen van NXP Semiconductors met de project ERP software van Trimergo? Download dan hieronder de gehele customer case.

RWB Water Services: “Trimergo is een professionele club waarmee het efficiënt samenwerken is.”

Het in Almelo gevestigde RWB Water Services levert vrijwel alle diensten en producten die nodig zijn bij drinkwater- en proceswaterbereiding, maar ook voor afvalwaterzuivering en hergebruik. Na een uitvoerige selectieprocedure koos het bedrijf voor Trimergo.

Naast de engineering en uitvoering van klantspecifieke projecten voor waterbehandeling, levert RWB ook een breed assortiment aan standaard waterbehandelingsinstallaties en producten. Samen met ervaren proces engineers selecteert de klant hieruit een passende oplossing voor drink-, spoel-, was-, of zelfs ultra puur water. Trimergo vervangt het financieel-logistieke softwarepakket en de standalone applicaties.

André Reigersman (algemeen directeur RWB Water Services): “Trimergo T2 bleek ons vooral voor de projectenafdeling meer toegevoegde waarde te bieden dan de andere pakketten. Het concept van de software past goed bij onze branche en doelstellingen. Uit het voortraject is ook gebleken dat Trimergo een professionele club is waarmee het efficiënt samenwerken is.”

Damen Shipyards Bergum: “In Trimergo is het project het hart van de software”

Damen Shipyards Bergum (DSBe) bouwt vrachtschepen en tankers van 2.500 tot 15.000 ton voor shipping wereldwijd. Bij de zoektocht naar mogelijkheden om verder te groeien, koos het bedrijf voor Trimergo. Twee weken na livegang nam DSBe al verbeteringen in de efficiency waar. Projectleider Lourens Metz: “De samenwerking tussen inkoop en engineering verloopt veel vloeiender en de processen zijn eenvoudiger geworden.”

Metz: “In Trimergo is het project het hart van de software. Hierdoor is het eenvoudig materialen, uren en kosten aan een project toe te kennen. Zo heeft de planner nu direct inzicht in de gerealiseerde uren per project. Inkoop hoeft geen aparte inkoopplanning bij te houden, want deze volgt automatisch uit de projectplanning.”

Meer lezen over de ervaringen van DSBe met de ERP software van Trimergo? Download dan hieronder de gehele customer case.

HGG Group: “Trimergo biedt veel meer vrijheid om je eigen proces in het pakket te passen.”

HGG Group BV koos in 2008 voor Trimergo T2, ter vervanging van hun huidige financieel-logistieke softwarepakket en de standalone applicaties. “In Trimergo is veel meer vrijheid om je eigen proces in het pakket te passen. Trimergo ontwikkelt zelf haar software en heeft daardoor zelf alle kennis in huis. Als klant heb je daadwerkelijk invloed op de ontwikkeling van de software op lange termijn.”

In deze Customer Case leest u een interview met Mark Helder, Managing Director HGG Profiling Equipment. Hij vertelt over de positieve ervaringen van HGG met Trimergo. Daarnaast gaat hij ook in op zaken als implementatie en het gehele selectieproces.

T2 Analytics maakt business intelligence (BI) bereikbaar

Stelt u zich eens voor: binnen een paar minuten zonder enige databasekennis managementanalyses uit Trimergo T2 toveren. De module T2 Analytics maakt business intelligence (BI) bereikbaar voor Trimergo-managers. Bij dagelijks gebruik van Trimergo T2 worden veel gegevens verzameld om de operationele processen aan te sturen. Deze gegevens bevatten een schat aan managementinformatie. De kunst is om deze data eenvoudig te kunnen ontsluiten, zonder database- of programmeerkennis. En vervolgens de informatie in heldere tabellen en grafieken te tonen.

Introduction: Projectplanning met Trimergo ERP Software

Trimergo ERP software heeft volledig geïntegreerde planningsfunctionaliteiten – De Portfolio, Project, Productie, Afdelings, Materiaal en Resource planning grijpen in elkaar. Deze introductie laat de integratie tussen project, materiaal en capaciteitsplanning zien. De materiaalplanning is zichtbaar met lever- en bestelmomenten. Onderin is de planning per afdeling en resource zichtbaar met de gevraagde en beschikbare capaciteiten vanuit projecten en offertes. Er kan direct worden doorgeklikt naar de projectkaarten en bestellingen. Alle planborden zijn muli-project, multi-resource en multi-user.