Terugblik: Trimergo On Stage 2019

Woensdag 22 mei j.l. was het eindelijk zo ver: Trimergo On Stage 2019! Een dag die in het teken stond van kennis delen en inspiratie opdoen. We kijken terug op een zeer succesvolle dag op een geweldige locatie, De Veerkracht in Klarenbeek.

Een gevarieerd programma

Tijdens Trimergo On Stage 2019 kregen bezoekers een gevarieerd programma voorgeschoteld waarin verschillende sprekers hun visie gaven op het thema: ‘Efficiënter samenwerken binnen de keten’. Naast deze kennissessies was er ook gelegenheid om terug te kijken op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat ons te wachten staat op verschillende gebieden. Natuurlijk stonden ook onze partners voor u klaar om uw bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hun producten en diensten. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Bedankt voor uw komst!

We willen via deze weg nogmaals alle bezoekers en partners bedanken voor hun komst. Wilt u nog eens rustig de foto’s van deze dag terugkijken? Dat kan! Klik op onderstaande button om naar de fotopagina te gaan. Graag tot ziens op Trimergo On Stage 2020!

Spreker uitgelicht: Hessel Visser

Over iets meer dan een week is het zo ver: Trimergo On Stage 2019. Hét event dat speciaal georganiseerd wordt voor alle Trimergo-klanten. Tijdens dit event bieden we u een uitgebreid programma waarin we u bijpraten over de vele interessante ontwikkelingen rondom de Trimergo-software, de organisatie en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast staan ook onze partners voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom hun diensten en producten. Trimergo On Stage wordt gehouden in Congreslocatie Veerkracht te Klarenbeek.

Tijdens Trimergo On Stage zullen verschillende sprekers van Trimergo en andere, toonaangevende bedrijven in diverse kennissessies verscheidene onderwerpen behandelen binnen het thema ‘Samenwerken binnen de keten’. In aanloop naar Trimergo On Stage brengen we in de rubriek ‘Spreker uitgelicht’ een aantal sprekers van die dag onder de aandacht. Eén van die sprekers is logistiek expert ir. Hessel Visser.

Efficiënter samenwerken binnen de keten

Auteur, bedrijfskundige, consultant, docent en eigenwijs: woorden waarmee logistiek Expert ir. Hessel Visser zichzelf omschrijft. Gedurende zijn lange loopbaan binnen toonaangevende bedrijven, instellingen en comités heeft de Logistiek Goeroe van 2017 een visie ontwikkeld die hij onder meer in een vijftal managementboeken heeft vastgelegd.

Tijdens Trimergo On Stage neemt Visser u mee in zijn visie en behandelt hij de verschillende facetten van het logistieke proces binnen elk bedrijf. Wat zijn de basisprincipes binnen de logistiek? Welke meerwaarde hebben werkwijzen als Agile, Lean en Kaizen? En de belangrijkste vraag: hoe word je samen sterker in de supply chain? Krijg tijdens de presentatie antwoorden op deze en ander vragen aan de hand van een duik in de theorie, sprekende voorbeelden en natuurlijk de visie van Visser zelf.

Nog niet ingeschreven voor Trimergo On Stage 2019?

Dat kan nog steeds! Ontdek onder andere de visie van Hessel Visser, bezoek de andere kennissessies en mis niks op het gebied van de laatste ontwikkelingen in de markt. Inschrijven kan geheel vrijblijvend via onderstaande button. Graag tot ziens op 22 mei in Klarenbeek!

Foto artikel: Victor van Breukelen

Spreker uitgelicht: Johan Hinrichs

Op woensdag 22 mei organiseert Trimergo een speciale dag voor alle klanten: Trimergo On Stage. Tijdens dit event bieden we u een uitgebreid programma waarin we u bijpraten over de vele interessante ontwikkelingen rondom de Trimergo-software, de organisatie en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast staan ook onze partners voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom hun diensten en producten. Trimergo On Stage wordt gehouden in Congreslocatie Veerkracht te Klarenbeek.

Tijdens Trimergo On Stage zullen verschillende sprekers van Trimergo en andere, toonaangevende bedrijven in diverse kennissessies verscheidene onderwerpen behandelen binnen het thema ‘Samenwerken binnen de keten’. In aanloop naar Trimergo On Stage brengen we in de rubriek ‘Spreker uitgelicht’ een aantal sprekers van die dag onder de aandacht. Eén van die sprekers is Johan Hinrichs, Consultant bij Trimergo.

Haal meer uit engineering

Een groter wordend productportfolio, een kortere life cycle, toename van kwaliteitseisen… Er zijn genoeg redenen te benoemen waarom het engineeringsproces steeds meer data genereert. Dat brengt uitdagingen met zich mee, want wat doe je met al die data? Hoe structureer je deze om er zo efficiënt mogelijk gebruik van te maken binnen de organisatie? Het verwerken en gestructureerd opslaan zal namelijk, naarmate de hoeveelheid gegenereerde data toeneemt, steeds complexer worden. Uw ERP-software integreren met Product Data Managementsoftware (PDM) kan hiervoor de oplossing bieden.

In de kennissessie ‘Haal meer uit Engineering’ gaat Johan Hinrichs uitgebreid in op wat PDM-software precies is en hoe maakbedrijven met behulp van PDM meer kunnen halen uit hun engineeringsproces. Ontdek tijdens deze kennissessie ook de integratiemogelijkheden die de ERP-software van Trimergo biedt met verschillende PDM-systemen. Hoe werkt deze integratie? En op welke organisatorische aandachtspunten moet gelet worden bij het gebruik van de integratie? Antwoorden op deze en andere vragen vindt u op woensdag 22 mei.

Wilt u deelnemen aan de kennissessie met Johan Hinrichs

Schrijf u dan in voor de kennissessie ‘Haal meer uit engineering’ en kom op 22 mei alles te weten over hoe uw maakbedrijf het maximale kan halen uit het engineeringsproces. Inschrijven kan geheel vrijblijvend via onderstaande button. Graag tot ziens op 22 mei in Klarenbeek!

Spreker uitgelicht: Modest

Trimergo organiseert op woensdag 22 mei een speciale dag voor alle klanten: Trimergo On Stage. Tijdens dit event presenteert Trimergo een uitgebreid programma waarin we u bijpraten over de vele interessante ontwikkelingen rondom de Trimergo-software, de organisatie en ontwikkelingen in de markt. Daarbij staan ook onze partners voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom hun diensten en producten. Trimergo On Stage wordt gehouden in Congreslocatie Veerkracht te Klarenbeek.

Tijdens Trimergo On Stage zullen verschillende sprekers van Trimergo en andere, toonaangevende bedrijven in diverse kennissessies verscheidene onderwerpen behandelen binnen het thema ‘Samenwerken binnen de keten’. In aanloop naar Trimergo On Stage brengen we in de rubriek ‘Spreker uitgelicht’ een aantal sprekers van die dag onder de aandacht. Eén van die sprekers is Mark Pronk, eigenaar van Modest, automatiseringspartner van Trimergo.

Modest: uw partner op het gebied van registratie oplossingen

Modest Automatisering BV ontwikkelt en levert softwareoplossingen en apps op het gebied van werk- en projecttijdregistratie, barcoding en RFiD-registratie. Speciaal voor Trimergo T2 gebruikers die de module Material Scanning gebruiken, heeft Modest StockIT.NET ontwikkeld. Met StockIT.NET registreert u simpel en snel alle materiaalbewegingen op de werkvloer. De oplossing communiceert realtime met T2 middels de Trimergo webservices en valideert elke gescande materiaalbeweging.

Mochten er registraties plaatsvinden welke procesmatig niet geldig zijn en dus niet verwerkt kunnen worden in Trimergo dan wordt de gebruiker van de handterminal hierop gewezen middels een heldere terugkoppeling. Naast StockIT.NET zijn er ook verschillende andere Modest add-ons beschikbaar die naadloos integreren met Trimergo T2.

Van een greep uit voorraad naar grip op voorraad

Tijdens de kennissessie kijkt Mark Pronk samen met Janneke Kok, specialist logistiek beheer bij Maurice Kassenbouw terug op de automatiseringsslag die het kassenbouwbedrijf heeft kunnen maken. In deze terugblik komt u er onder andere achter hoe de bouw van een nieuw magazijn, het opzetten van heldere procedures én Modest add-ons als StockIT.NET hebben geleid tot een foutloze registratie van alle logistieke bewegingen.

Pronk: ‘Ik spreek dagelijks bedrijven die nog veel stappen kunnen maken op het gebied van voorraadbeheer. In deze kennissessie wil ik Trimergo klanten aan de hand van het succesverhaal van Maurice Kassenbouw inspireren en motiveren hun eigen voorraadproces onder de loep te leggen. Hoe ga je van een greep uit de voorraad naar grip op de voorraad? Die vraag gaan we beantwoorden.’

Wilt u deelnemen aan de kennissessie met Mark Pronk van Modest?

Schrijf u dan in voor de kennissessie ‘Nooit meer misgrijpen’ en kom op 22 mei alles te weten over Modest, het succesverhaal van Maurice Kassenbouw en hoe ook ú grip kunt krijgen op uw voorraad. Inschrijven kan geheel vrijblijvend via de inschrijfpagina www.trimergo.nl/onstage. Graag tot ziens op 22 mei in Klarenbeek!

Spreker uitgelicht: Mavitec

Trimergo organiseert op woensdag 22 mei een speciale dag voor alle klanten: Trimergo On Stage. Tijdens dit event presenteert Trimergo een uitgebreid programma waarin we u bijpraten over de vele interessante ontwikkelingen rondom de Trimergo-software, de organisatie en trends in de markt. Daarbij staan ook onze partners voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom hun diensten en producten. Trimergo On Stage wordt gehouden in Congreslocatie Veerkracht te Klarenbeek.

Tijdens Trimergo On Stage zullen verschillende sprekers van Trimergo en andere, toonaangevende bedrijven in diverse kennissessies verscheidene onderwerpen behandelen binnen het thema ‘Samenwerken binnen de keten’. In aanloop naar Trimergo On Stage brengen we in de rubriek ‘Spreker uitgelicht’ een aantal sprekers van die dag onder de aandacht. Eén van die sprekers is Jan de Nijs, Finance Manager bij Mavitec. Samen met Trimergo optimaliseerde Mavitec haar bedrijfsprocessen voor meer overzicht en inzicht op de werkvloer.

Inzicht in urenbesteding

Ieder projectgestuurd bedrijf wil weten wat er op de werkvloer gebeurt. Welke las-, boor-, montage- of zaagtaken worden nu uitgevoerd? Blijven deze uren binnen budget? Wie kan het beste de spoedklus tussendoor doen? Zo ook Mavitec. Het Noord-Hollandse bedrijf dat gespecialiseerd is in o.a. verwerkings-/recyclingsystemen voor dierlijke bijproducten had sterke behoefte inzicht te verwerven in de urenbesteding bij het maken van machines door en bij de Turkse vestiging van Mavitec. Tijdens de sessie praat Jan de Nijs u bij over waarom Mavitec koos voor de Shopfloormodule van Trimergo, het implementatietraject en hoe het bedrijf de productievloer nu papierloos aanstuurt.

Voorman tot lasser: de papierloze aansturing van 50 medewerkers

Mavitec maakt op een mooie manier gebruik van de Shopfloormodule. De Nijs: ‘Met Shopfloor Control sturen we meerdere productieteams met verschillende disciplines aan. Voormannen, lassers, buigers en medewerkers in de assemblage. Elk team krijgt taken ingepland vanuit de projecten. Deze taken worden op persoonsniveau uitgegeven in de afdelingsplanning. In totaal sturen we met Shopfloor Control ongeveer vijftig medewerkers in Turkije aan. Samen met Trimergo hebben we de schermindeling naar het Turks vertaald, waardoor de communicatie tussen het hoofdkantoor in Nederland en de fabriek in Turkije perfect verloopt.’

Wilt u deelnemen aan de kennissessie met Jan de Nijs van Mavitec?

Schrijf u dan in voor de kennissessie ‘Productieprocessen optimaliseren’ en kom op 22 mei alles te weten over het verhaal van Mavitec, de Shopfloormodule en hoe u uw bedrijfsprocessen optimaliseert. Inschrijven kan geheel vrijblijvend via de onderstaande button. Graag tot ziens op 22 mei in Klarenbeek!

 

Klantendag: Trimergo On Stage

Trimergo organiseert op woensdag 22 mei een speciale dag voor alle klanten: Trimergo On Stage! Tijdens dit event presenteert Trimergo een uitgebreid programma waarin we u bijpraten over de vele interessante ontwikkelingen rondom de Trimergo-software, de organisatie en trends in de markt.

Naast de verschillende kennissessies staan ook onze partners voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom hun diensten en producten. Trimergo On Stage wordt gehouden in Congreslocatie Veerkracht te Klarenbeek.

Een gevarieerd aanbod kennissessies

Tijdens Trimergo On Stage bieden we u een gevarieerd aanbod kennissessies omtrent het thema van die dag: ‘Samenwerken binnen de keten’. Tijdens deze sessies gaan verschillende specialisten in op onderwerpen als procesoptimalisatie, projectfinanciën en Business Intelligence. Verder wordt de dag afgetrapt door logistiek expert Hessel Visser, waarbij hij zijn visie geeft op ‘efficiënter samenwerken binnen de keten’.

Meer informatie en inschrijven

Meer weten over het dagprogramma, de inhoud van de kennissessies of wilt u zich inschrijven? Klik dan op onderstaande button!

 

6 voordelen van ERP voor projectgestuurde bedrijven

Projectgestuurd werken op klantspecificatie is één van de meest complexe zaken binnen de maakindustrie. Engineering, projectplanning, inkoop en capaciteit: alles moet perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat is een uitdaging. Zeker als je weet dat één kleine wijziging in de klantvraag, logistiek of planning de hele boel op zijn kop kan zetten. Project ERP helpt projectgestuurde maakbedrijven op verschillende gebieden.

Bedrijven die projectmatig werken, kennen een heel eigen bedrijfsproces. Het proces is heel anders dan standaardproductie, toelevering of handel. Traditionele ERP-systemen sluiten vaak niet aan op deze ‘andere’ processen. Het invoegen van een planbord of een koppeling met een projectmanagementtool is dan niet toereikend. Omdat project ERP het project als uitgangspunt neemt, sluit het naadloos aan op de werkwijze van projectgestuurde maakbedrijven, waardoor zij de volgende voordelen behalen:

Bedrijfsbrede planning

Binnen project ERP is de bedrijfs- en projectplanning het kloppend hart. De afstemming tussen activiteiten, materialen, medewerkers en bedrijfsmiddelen wordt hierdoor veel makkelijker. De planning vormt de verbindende schakel tussen de projectfasen, de afdelingen, de klant en toeleveranciers. Een wijziging in de planning maakt dus direct de effecten duidelijk bij alle betrokken afdelingen.

Grip op budget

Project ERP bewaakt continu de financiële gezondheid van projecten. Dat is mogelijk, omdat alle omzet- en kostencomponenten van het project direct of indirect zijn gekoppeld aan de planning. Project ERP bewaakt de uitputting van budgetten, houdt zicht op de marge-ontwikkeling en biedt een realtime overzicht van de cashflow.

Planning materiaal uit stuklijst

Project ERP biedt een afgestemde werkwijze voor projectgestuurde bedrijven. Door de koppeling van stuklijsten en materialen aan de projectplanning grijp je nooit meer mis. Zelfs vooraf inkopen of het omgaan met groeiende of wijzigende stuklijsten is mogelijk met Project ERP Software. Constante, up-to-date budgetbewaking is hierdoor eenvoudig.

Planning resources

Beheersing van uren speelt natuurlijk een cruciale rol in het afgeven van levertijden en bij het bewaken van de projectmarges. Project ERP biedt daarom uitgebreide functionaliteit voor capaciteitsbeheersing op bedrijfs- én afdelingsniveau. Daarbij kan uiteraard rekening worden gehouden met lopende offertes en zie je direct het effect op de capaciteitsplanning wanneer offertes orders worden.

Flexibiliteit

Projectgestuurde organisaties eisen veel flexibiliteit. Logisch, gezien de invloed van de klant op het eindproduct, de onzekerheden qua techniek en de specialistische projectmatige inkoop. Doordat project ERP altijd een gezonde, real-time afstemming tussen planning, logistiek, capaciteit en budget realiseert ben je als bedrijf altijd flexibel en in staat snel de juiste beslissingen te nemen. Daarnaast wordt gereageerd met proactieve taken en alarmen als er een afstemmingsfout ontstaat.

Van complex traject naar eenvoudige afstemming

Zoals hierboven blijkt, biedt project ERP projectgestuurde maakbedrijven vele voordelen. Met deze voordelen kan ieder projectgestuurd maakbedrijf de focus leggen op iets waar zij goed in zijn: de klant bedienen. Project ERP zorgt voor overzicht, inzicht en flexibiliteit, waardoor elk project, hoe complex ook, eenvoudig kan worden bewaakt. En dat alles natuurlijk voor een efficiëntere bedrijfsvoering, verbeterde projectmarges en een hogere klanttevredenheid.

Zelf de voordelen van project ERP ervaren?

Neem dan contact op met één van onze specialisten via +31 (0)55 577 73 73 of info@trimergo.com en maak vrijblijvend kennis met onze ERP-software.

Seminar: ‘ERP voor projectgestuurde bedrijven’

Meer grip houden op uw projectcyclus? We nodigen u graag uit voor het seminar ‘ERP voor projectgestuurde bedrijven’ op donderdagmiddag 18 april te Bleskensgraaf. Kom alles te weten over wat de ERP-software van Trimergo voor uw bedrijfsprocessen kan betekenen en ontdek hoe speciaal machinebouwer TTA kortere doorlooptijden en een hogere efficiency behaalt met de Trimergo ERP-software.

Continue afstemming tussen engineering, projectplanning, inkoop en capaciteit is een stevige uitdaging voor elk projectgestuurd bedrijf. Zo ook voor TTA. De speciaal machinebouwer koos na een uitgebreid selectietraject voor de project ERP van Trimergo. Waar liep het bedrijf tegenaan tijdens de ERP-selectie? Hoe verliep de implementatie? En, hoe werkt het machinebedrijf nu met ERP?

Ontdek ervaringen uit de praktijk
Tijdens het seminar komen bovenstaande vragen en de verschillende voordelen van het werken met de project ERP van Trimergo uitgebreid aan bod. Daarnaast krijgt u tijdens een rondleiding de mogelijkheid zelf de ERP-software van Trimergo in praktijk te ervaren en te zien hoe het speciaal machinebedrijf uit Bleskensgraaf volledige controle behoudt over de projectcyclus, een hogere efficiency behaalt en kortere doorlooptijden realiseert.

Is uw projectgestuurde bedrijf toe aan de volgende stap?
Schrijf u dan geheel vrijblijvend in voor het seminar via het inschrijfformulier in de sidebar. Nu alvast meer weten over onze ERP-software? Download dan de brochure of neem contact op met één van onze specialisten via +31 (0)55 577 73 73 of project-erp@trimergo.com. Graag tot ziens op donderdagmiddag 18 april!

Datum: donderdag 18 april 2019
Tijd: 13:00 – 16:45
Locatie: Van Beukelaarweg 45, Bleskensgraaf

Vacature Business Intelligence Consultant

Wegens succes zoeken we uitbreiding voor ons Business Intelligence (BI) team voor de regio Midden-Zuid-Nederland! Ben jij een BI’er in hart en nieren, communicatief vaardig, innovatief en wil jij meebouwen aan het BI-team binnen de Trivest Software Group? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

Als BI-consultant zet je data om in informatie zodat bedrijven verder komen om data gedreven te werken. Met de juiste informatievoorziening leg jij de verbinding tussen Business en IT en ben jij van toegevoegde waarde voor klanten door je adviesrol op het gebied van procesverbeteringen ten behoeve van een optimale productiviteit.

Trivest Software Group
Als BI-consultant voor Trimergo maak je deel uit van het BI-team binnen de Trivest Software Group. Samen met BI-collega’s vanuit de andere Operating Companies werk je als één team om Business Intelligence binnen de groep tot een succes te maken. Je eerste prioriteit zal liggen bij de Trimergo-klanten, maar afhankelijk van je woonplaats kun je ook ingezet worden voor projecten van onze andere OC’s.

Doelen bepalen
Je maakt niet alleen uren op locatie bij klanten, je werkt natuurlijk ook met het Trivest Business Intelligence-team. Samen werken we aan de doelen die we als team hebben bepaald. Je bepaalt zelf waar je aan werkt, met als doel het hele team naar een nog hoger niveau te brengen!

Benieuwd naar de hele vacature? Lees dan snel verder!

NAAR DE VACATURE

TB Shipyards: “Met Trimergo plannen we de bouw van een schip optimaal”

“Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen.”, aldus Enrico Goosen van Thecla Bodewes Shipyards.

Goosen is controller en verantwoordelijke voor de interne automatisering van de werf met vestigingen in Harlingen, Meppel en Kampen. Op alle drie de locaties gebruiken zo’n 25 medewerkers de Project ERP-software van Trimergo. Goosen sprak uitgebreid over zijn ervaringen met Trimergo tijdens een interview met het magazine Duurzame Scheepvaart.

Verrijking
“Voorheen hield iedereen in zijn eigen Excel-sheets een planning bij en maakte eigen rapportages. Als je deze gegevens allemaal in één systeem stopt, beschik je allemaal over dezelfde informatie en kun je voor het project dezelfde rapportages maken. Of we kunnen de rapportages benutten voor de planning van een volgend schip. Daardoor kunnen we klanten heel snel laten weten wanneer we een schip kunnen bouwen, hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben en wat de kosten zullen zijn. Met Trimergo heb je een heel goed sturingsmiddel en dat is echt een verrijking ten opzichte van vroeger”, vertelt Goosen.

Efficiënt werken
“Ook kun je per project eenvoudig plannen wat je nodig hebt aan menskracht, ruimte, machines, materiaal en voorraad. Voor menskracht geldt dat je eerst je eigen medewerkers inzet, daarna personeel inhuurt en als laatste een beroep doet op een andere werf. Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen. Als je niet alle puzzelstukjes in een overzicht hebt, neemt iedereen toch zijn eigen marge qua tijd. Dat ondervangen we nu met dit automatiseringssysteem.”

Gebruiksvriendelijk ERP
De software en de achterliggende structuren zijn heel gebruiksvriendelijk, aldus Goosen. “In het standaard Trimergo ERP-pakket kun je je bedrijfsproces heel goed inrichten. De medewerkers leren het spelenderwijs toepassen. De technologie en de gebruiksvriendelijkheid zijn voor ons redenen geweest om te kiezen voor Trimergo. En als wij aangeven dat een onderdeel voor ons niet goed werkt, gaan we samen aan de slag om het aan te passen. Het is een fijn bedrijf om mee samen te werken. En wij delen onze kennis weer met andere bedrijven om het pakket te kunnen doorontwikkelen. Ook dat is duurzaam.’’

Het hele interview leest u terug in het magazine Duurzame Scheepvaart, dat vanaf 30 januari 2019 gratis verkrijgbaar is.

Niet alleen TB Shipyards is erg te spreken over de project ERP van Trimergo. Benieuwd naar meer klantervaringen? Ontdek ze op onze downloadpagina.

NAAR DE KLANTERVARINGEN