Seminar: ‘ERP voor projectgestuurde bedrijven’

Meer grip houden op uw projectcyclus? We nodigen u graag uit voor het seminar ‘ERP voor projectgestuurde bedrijven’ op donderdagmiddag 18 april te Bleskensgraaf. Kom alles te weten over wat de ERP-software van Trimergo voor uw bedrijfsprocessen kan betekenen en ontdek hoe speciaal machinebouwer TTA kortere doorlooptijden en een hogere efficiency behaalt met de Trimergo ERP-software.

Continue afstemming tussen engineering, projectplanning, inkoop en capaciteit is een stevige uitdaging voor elk projectgestuurd bedrijf. Zo ook voor TTA. De speciaal machinebouwer koos na een uitgebreid selectietraject voor de project ERP van Trimergo. Waar liep het bedrijf tegenaan tijdens de ERP-selectie? Hoe verliep de implementatie? En, hoe werkt het machinebedrijf nu met ERP?

Ontdek ervaringen uit de praktijk
Tijdens het seminar komen bovenstaande vragen en de verschillende voordelen van het werken met de project ERP van Trimergo uitgebreid aan bod. Daarnaast krijgt u tijdens een rondleiding de mogelijkheid zelf de ERP-software van Trimergo in praktijk te ervaren en te zien hoe het speciaal machinebedrijf uit Bleskensgraaf volledige controle behoudt over de projectcyclus, een hogere efficiency behaalt en kortere doorlooptijden realiseert.

Is uw projectgestuurde bedrijf toe aan de volgende stap?
Schrijf u dan geheel vrijblijvend in voor het seminar via het inschrijfformulier in de sidebar. Nu alvast meer weten over onze ERP-software? Download dan de brochure of neem contact op met één van onze specialisten via +31 (0)55 577 73 73 of project-erp@trimergo.com. Graag tot ziens op donderdagmiddag 18 april!

Datum: donderdag 18 april 2019
Tijd: 13:00 – 16:45
Locatie: Van Beukelaarweg 45, Bleskensgraaf

Vacature Business Intelligence Consultant

Wegens succes zoeken we uitbreiding voor ons Business Intelligence (BI) team voor de regio Midden-Zuid-Nederland! Ben jij een BI’er in hart en nieren, communicatief vaardig, innovatief en wil jij meebouwen aan het BI-team binnen de Trivest Software Group? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

Als BI-consultant zet je data om in informatie zodat bedrijven verder komen om data gedreven te werken. Met de juiste informatievoorziening leg jij de verbinding tussen Business en IT en ben jij van toegevoegde waarde voor klanten door je adviesrol op het gebied van procesverbeteringen ten behoeve van een optimale productiviteit.

Trivest Software Group
Als BI-consultant voor Trimergo maak je deel uit van het BI-team binnen de Trivest Software Group. Samen met BI-collega’s vanuit de andere Operating Companies werk je als één team om Business Intelligence binnen de groep tot een succes te maken. Je eerste prioriteit zal liggen bij de Trimergo-klanten, maar afhankelijk van je woonplaats kun je ook ingezet worden voor projecten van onze andere OC’s.

Doelen bepalen
Je maakt niet alleen uren op locatie bij klanten, je werkt natuurlijk ook met het Trivest Business Intelligence-team. Samen werken we aan de doelen die we als team hebben bepaald. Je bepaalt zelf waar je aan werkt, met als doel het hele team naar een nog hoger niveau te brengen!

Benieuwd naar de hele vacature? Lees dan snel verder!

NAAR DE VACATURE

TB Shipyards: “Met Trimergo plannen we de bouw van een schip optimaal”

“Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen.”, aldus Enrico Goosen van Thecla Bodewes Shipyards.

Goosen is controller en verantwoordelijke voor de interne automatisering van de werf met vestigingen in Harlingen, Meppel en Kampen. Op alle drie de locaties gebruiken zo’n 25 medewerkers de Project ERP-software van Trimergo. Goosen sprak uitgebreid over zijn ervaringen met Trimergo tijdens een interview met het magazine Duurzame Scheepvaart.

Verrijking
“Voorheen hield iedereen in zijn eigen Excel-sheets een planning bij en maakte eigen rapportages. Als je deze gegevens allemaal in één systeem stopt, beschik je allemaal over dezelfde informatie en kun je voor het project dezelfde rapportages maken. Of we kunnen de rapportages benutten voor de planning van een volgend schip. Daardoor kunnen we klanten heel snel laten weten wanneer we een schip kunnen bouwen, hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben en wat de kosten zullen zijn. Met Trimergo heb je een heel goed sturingsmiddel en dat is echt een verrijking ten opzichte van vroeger”, vertelt Goosen.

Efficiënt werken
“Ook kun je per project eenvoudig plannen wat je nodig hebt aan menskracht, ruimte, machines, materiaal en voorraad. Voor menskracht geldt dat je eerst je eigen medewerkers inzet, daarna personeel inhuurt en als laatste een beroep doet op een andere werf. Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen. Als je niet alle puzzelstukjes in een overzicht hebt, neemt iedereen toch zijn eigen marge qua tijd. Dat ondervangen we nu met dit automatiseringssysteem.”

Gebruiksvriendelijk ERP
De software en de achterliggende structuren zijn heel gebruiksvriendelijk, aldus Goosen. “In het standaard Trimergo ERP-pakket kun je je bedrijfsproces heel goed inrichten. De medewerkers leren het spelenderwijs toepassen. De technologie en de gebruiksvriendelijkheid zijn voor ons redenen geweest om te kiezen voor Trimergo. En als wij aangeven dat een onderdeel voor ons niet goed werkt, gaan we samen aan de slag om het aan te passen. Het is een fijn bedrijf om mee samen te werken. En wij delen onze kennis weer met andere bedrijven om het pakket te kunnen doorontwikkelen. Ook dat is duurzaam.’’

Het hele interview leest u terug in het magazine Duurzame Scheepvaart, dat vanaf 30 januari 2019 gratis verkrijgbaar is.

Niet alleen TB Shipyards is erg te spreken over de project ERP van Trimergo. Benieuwd naar meer klantervaringen? Ontdek ze op onze downloadpagina.

NAAR DE KLANTERVARINGEN

Trimergo-implementatie Tebulo afgerond

Wij feliciteren Tebulo Industrial Robotics met het afronden van de implementatie van Trimergo ERP. En natuurlijk hoort daar een smakelijke traktatie bij! 

Tebulo, gevestigd in Warmerhuizen, ontwerpt en produceert unieke robotsystemen die worden gemaakt voor onder andere labeling en markering in uiteenlopende en veeleisende omgevingen. Naast Nederland zijn ze ook actief in Noord-Amerika. Na een uitgebreid selectieproces heeft men bij Tebulo gekozen voor Trimergo als ERP-partner. De software van Trimergo is specifiek gebouwd voor projectmatig werkende bedrijven zoals Tebulo.

ERP-implementatie
Een ERP-implementatie is een complex proces dat veel vraagt van een organisatie, maar een goede voorbereiding helpt u bij een soepel verloop. Hoe zorgt u dat u goed voorbereid bent wanneer u eenmaal de keuze voor een ERP-pakket gemaakt heeft? En waar moet u op letten voordat u aan de implementatie begint? Ontdek dé drie essentiële punten die bijdragen aan een succesvolle ERP-implementatie.

 

 

Trimergo sponsort Maritime Tech 2018

Vandaag zijn we aanwezig in Rotterdam tijdens Maritime Tech, hét technische jaarcongres over innovatie in maritiem ontwerp, bouw en onderhoud. Trimergo sponsort tijdens het event de keycords.

Het thema van deze zesde editie is “Versimpelen door innovatie biedt nieuwe mogelijkheden”. Er wordt ingegaan op o.a. innovaties in maritiem ontwerp, bouw en onderhoud. “Juist in deze uitdagende tijden is het van groot belang om als sector bijeen te komen en te discussiëren over o.a. de technologische ontwikkelingen die de maritieme toekomst zullen bepalen”, aldus de organisatie.

De innovatieve project ERP software van Trimergo wordt bij vele (inter)nationale werven en toeleveranciers ingezet, waarmee wij marktleider zijn in de maritieme sector. Door gebruik te maken van onze software verkort u uw doorlooptijden en verhoogt u uw marges. Meer weten? Ontdek de functies van Trimergo voor uw maritieme onderneming!

Trimergo is tijdens Maritime Tech als sponsor aanwezig en verzorgt voor dit event de keycords. Dat doen we ook op dinsdag 20 november tijdens de Offshore Day, eveneens in Rotterdam.

Word jij onze nieuwe consultant?

Trimergo is op zoek naar een nieuwe consultant! Ben jij de ervaren consultant waarmee wij ons team kunnen uitbreiden? Dan komen we graag met je in gesprek! 

Als consultant help je klanten bij de implementatie van de project ERP software Trimergo. Aan de hand van het implementatieplan houd je je bezig met het inventariseren van de bestaande processen van de klant, doe je verbetervoorstellen en ga je de software zodanig inrichten dat deze maximaal aansluit bij de behoefte van de klant. De implementatieprojecten zijn multidisciplinair, want je werkt samen met vrijwel alle afdelingen van het bedrijf zoals engineering, productie, projectplanning, logistiek en finance.

Het werk vindt voornamelijk bij klanten op locatie plaats maar er zullen ook werkzaamheden op het Trimergo-kantoor in Apeldoorn kunnen plaatsvinden. Afhankelijk van de grootte van het project ben je verantwoordelijk voor de hele implementatie of werk je in een team samen met andere consultants en de projectleider.

Is je interesse gewekt? Lees dan snel de gehele vacature!

Ontmoet Trimergo op het Business Software Event

Tijdens het Business Software Event 2018 op 9 oktober in Barneveld staat de weg naar Industrie 4.0 centraal. Er zijn die dag diverse kennissessies en keynote speakers die de nieuwste ontwikkelingen en vraagstukken op softwaregebied behandelen. Ook Trimergo is de hele dag aanwezig.

De maakindustrie verandert in razendsnel tempo. Software neemt een steeds belangrijkere rol in de productieketen voor zijn rekening. Deze omschakeling heeft effect op het gehele proces: van klantbehoefte via ontwerp tot aan de eindgebruiker. Het Business Software Event helpt maakbedrijven met de transitie van op papier naar digitaal werken.

Natuurlijk is Trimergo ook vertegenwoordigd op het event. We informeren u graag over de verschillende mogelijkheden die onze unieke project ERP software uw bedrijf kan bieden in uw transitie naar Industrie 4.0. Met de inzet van onze software vergroot u de grip op uw processen. U verkort de doorlooptijd van projecten, vergroot projectmarges en realiseert betere bezettingsgraden.

U kunt ons op 9 oktober vinden in stand 48a. We kijken er naar uit om u daar te treffen.

Het Business Software Event vindt van 9:30 tot 17:30 uur plaats in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Meer informatie of inschrijven kan online.

Projectmatig werken, maar toch standaardiseren?

Onze Kennissessie ETO naar CTO in Apeldoorn is een groot succes geworden. Met ruim 50 klanten bleek de animo enorm. De sessies van logistiek goeroe Hessel Visser, PLM Xpert en Trimergo zelf zorgden voor een vol en leerzaam programma.

We bekeken deze dag de mogelijkheden waarop onze klanten mét behoud van hun unieke projectmatige karakter daar waar mogelijk kunnen standaardiseren en zo kunnen versnellen in ontwerp en levering. Tijdens de inleiding gingen we in op de mogelijke voordelen van standaardisatie voor een projectmatig werkend bedrijf. Doelstelling daarin: de eigen klant optimaal bedienen met een zo effectief mogelijke inzet van tijd, energie en kosten. Daarmee wordt de schaalbaarheid van de organisatie vergroot en is de klant maximaal competitief richting de concurrentie.

ETO naar CTO
Projectmatig werkende bedrijven werken vaak ‘engineer to order’. Binnen deze organisaties is gigantisch veel kennis aanwezig en daarmee worden unieke projecten gerealiseerd. Komen er tussentijdse wijzigingen? De organisatie is daarop flexibel ingericht. Daarin schuilt echter ook het gevaar dat het spreekwoordelijke wiel steeds opnieuw uitgevonden moet worden. Met gevolgen voor planning, capaciteit en materialen. Verder standaardiseren kan daarin concrete voordelen opleveren.

Voordelen standaardisatie ETO CTO

In de volle zaal discussieerden onze klanten hierover. Echter, over twee zaken was men het eens. Ten eerste: standaardiseren begint bij/moet gedragen worden door verkoop. Ten tweede: mocht men extra engineers nodig hebben, deze zijn moeilijk te vinden.

Standaardiseren
In de praktijk zijn er genoeg mogelijkheden om delen van het proces te standaardiseren. Niet alleen op productioneel vlak, maar ook op het gebied van planning en materialen. Docent Nyenrode en ‘logistiek goeroe’ Hessel Visser spoorde de aanwezigen tijdens een inspirerende sessie aan om hun processen constant tegen het licht te houden en ‘out of the box’ te denken als het op kostenbesparing aankomt.

Doorlooptijd verkorten
Visser illustreerde zijn verhaal met veel voorbeelden om de doorlooptijd van een project drastisch te verkorten. Wat moet je wel standaardiseren en wat juist niet? Waar moet je dure componenten laten instromen in je proces? Hoe kun je je kostprijs verlagen? En als je het proces waar mogelijk standaardiseert, hoe kun je dan maatwerk opties beter doorbelasten? Het leverde veel nieuwe inzichten op.

PDM
Onze partner PLM Xpert was de gehele dag aanwezig. Zij gingen uitvoerig in op de koppeling tussen PDM en Trimergo en welke voordelen projectmatige bedrijven hieruit kunnen halen zoals efficiënter werken, beter standaardiseren en grondiger documenteren.

Door Trimergo werd gedemonstreerd hoe een wijziging vanuit engineering kan worden doorgevoerd in onze software. Zowel voor een projectmatige stuklijst als een revisie op een gestandaardiseerde stuklijst.

Hoger rendement
Account manager Henk-Jan ten Velde: “We zijn er als organisatie onwijs trots op dat we pro-actief mee kunnen denken in de totaaloplossing qua proces & software voor de projectmatige maakindustrie. Wij hopen door deze kennis samen te brengen dat onze klanten een nog beter rendement behalen.” Een deel van onze Trimergo-presentatie kunt u hieronder kosteloos downloaden.

Download

Volgende Kennissessie
We kijken terug op een geweldige en inspirerende dag en zijn achter de schermen alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een volgende Kennissessie. Een nieuwe datum maken we zo spoedig mogelijk bekend.

Maximaal aantal aanmeldingen Kennissessie ETO bereikt

Met de toevoeging van logistiek goeroe en & docent Nyenrode Business Universiteit Hessel Visser is het programma van onze Kennissessie op 19 september compleet. De animo voor deze dag is erg groot; het maximaal aantal aanmeldingen is inmiddels bereikt.

Visser is onder andere bekend van het standaardwerk Werken Met Logistiek uit 1994 geschreven met Ad van Goor. In 2017 werd hij verkozen tot Logistiek Goeroe. Tijdens zijn sessie geeft hij zijn visie op het standaardisatieproces en de uitdagingen die hierbij spelen.

Op deze dag praat Trimergo u bij over de laatste ontwikkelingen en onze visie op de markt. Vanuit deze visie maken wij een vertaling naar hoe dit zich verhoudt tot onze software. Ook onze partner PLM Xpert is 19 september aanwezig. In een uitgebreide sessie laat men zien hoe u meer grip krijgt op uw engineeringsproces.

Meer weten? Bekijk hier het hele programma.

Kom Trimergo in de praktijk ervaren

Wilt u kosteloos en vrijblijvend ervaren hoe onze project ERP in de praktijk werkt? Kom dan op donderdagmiddag 4 oktober naar ons seminar op locatie bij Radine in Barneveld en ontdek de kracht van Trimergo!

In een uitgebreide presentatie tonen we u deze middag de mogelijkheden van Trimergo en zal Radine dieper ingaan op de ervaringen met de software en het selectie- en implementatietraject. Tijdens een rondleiding tonen de mensen van Radine vervolgens hoe de project ERP software wordt ingezet om de verschillende bedrijfsprocessen te ondersteunen. Machinebouwer Radine is een specialist in het ontwerpen en bouwen van trilvullers.

Project ERP
De continue afstemming tussen engineering, projectplanning, inkoop en capaciteit is een stevige uitdaging voor elk project gestuurd bedrijf. Traditionele ERP-systemen zijn star, inflexibel en sluiten niet aan op project gestuurd produceren. Trimergo is juist speciaal ontwikkeld voor deze manier van werken.

Werken met Trimergo zorgt voor:
Volledige controle over de projectcyclus
Hogere efficiency
Kortere doorlooptijden
Betere projectmarges

Ontdek zelf of onze project ERP-software een passende oplossing is voor uw bedrijf. Deelname aan het seminar is kosteloos en vrijblijvend.

Datum: donderdag 4 oktober 2018
Tijd: 13:00 – 16:45
Locatie: Energieweg 15, 3771 NA Barneveld

Meer informatie en aanmelden? Bezoek onze speciale seminar-pagina.