Besparen op engineeringskosten? Zo doe je dat!

Met de implementatie van ERP-software brengt u uw bedrijfsproces op orde, maar voor projectmatig werkende bedrijven blijft de invloed van engineering op het proces groot. Integratie met PDM-software biedt echter uitkomst.

Het beheer van uw productgegevens blijkt een verhaal apart. Niet alleen de hoeveelheid van uw data, maar ook de kwaliteitseisen van uw documentatie neemt toe. Hoe vangt u wijzigingen in ontwerp tijdens de productie op? Hoe blijft uw data goed vindbaar en beschikbaar voor nieuwe projecten? En werkt iedereen wel met de juiste versie van een document?

Integratie PDM en ERP als oplossing

Waar bij ERP de focus ligt op uitvoering en het beheer van middelen, ligt dat bij PDM juist bij innovatie en het beheren en structureren van de productinformatie. Door PDM en ERP te integreren versterkt u onder andere uw revisiebeheer. Wie er wat en wanneer heeft uitgevoerd of gewijzigd wordt nauwkeurig en centraal vastgelegd. Aanpassingen in een ontwerp zijn snel gevonden en bovendien voorkomt het dat er binnen een bedrijf met meerdere versies van een document wordt gewerkt.

Verkorten engineeringtijd

Door integratie kunt u een gewijzigde BOM snel inzetten voor nieuwe projecten. De wijzigingen in materiaal worden verwerkt en de gevolgen daarvan duidelijk gemaakt binnen Trimergo. U hoeft voor ieder nieuw project niet steeds het (tand)wiel opnieuw uit te vinden. Daarbij kan een stuklijst ook direct aan de projectstructuur in Trimergo worden toegevoegd. Het wordt daardoor direct inzichtelijk wanneer de inkoop van materialen moet starten en daarmee maakt u uw financiële stuk weer inzichtelijk.

De voordelen van een interface tussen PDM en ERP

Tijd- en kostenbesparing door automatische overdracht
Tijdige inkoop van onderdelen met lange levertijd
Zien welke onderdelen beschikbaar zijn en wat ze kosten
Sneller en gecontroleerd doorvoeren van wijzigingen
Er is nog maar 1 waarheid wat betreft product data uit PDM en tekeningen/documenten
Minder fouten

Trimergo project ERP en PDM

Trimergo werkt samen met veel aanbieders van PDM systemen en heeft processen om deze integraties te realiseren gestandaardiseerd. Dit betekent voor u samenwerken met professionals zonder dat u tussen twee partijen in komt te staan. Wilt u meer informatie over de integratie van uw PDM software met uw project ERP systeem? Vult u hieronder uw contactgegevens in. We nemen dan contact met u op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.