TB Shipyards: “Met Trimergo plannen we de bouw van een schip optimaal”

“Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen.”, aldus Enrico Goosen van Thecla Bodewes Shipyards.

Goosen is controller en verantwoordelijke voor de interne automatisering van de werf met vestigingen in Harlingen, Meppel en Kampen. Op alle drie de locaties gebruiken zo’n 25 medewerkers de Project ERP-software van Trimergo. Goosen sprak uitgebreid over zijn ervaringen met Trimergo tijdens een interview met het magazine Duurzame Scheepvaart.

Verrijking
“Voorheen hield iedereen in zijn eigen Excel-sheets een planning bij en maakte eigen rapportages. Als je deze gegevens allemaal in één systeem stopt, beschik je allemaal over dezelfde informatie en kun je voor het project dezelfde rapportages maken. Of we kunnen de rapportages benutten voor de planning van een volgend schip. Daardoor kunnen we klanten heel snel laten weten wanneer we een schip kunnen bouwen, hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben en wat de kosten zullen zijn. Met Trimergo heb je een heel goed sturingsmiddel en dat is echt een verrijking ten opzichte van vroeger”, vertelt Goosen.

Efficiënt werken
“Ook kun je per project eenvoudig plannen wat je nodig hebt aan menskracht, ruimte, machines, materiaal en voorraad. Voor menskracht geldt dat je eerst je eigen medewerkers inzet, daarna personeel inhuurt en als laatste een beroep doet op een andere werf. Met Trimergo kunnen we de bouw van een schip optimaal plannen, waardoor je heel efficiënt werkt en uiteindelijk dus sneller kunt bouwen en deadlines kunt halen. Als je niet alle puzzelstukjes in een overzicht hebt, neemt iedereen toch zijn eigen marge qua tijd. Dat ondervangen we nu met dit automatiseringssysteem.”

Gebruiksvriendelijk ERP
De software en de achterliggende structuren zijn heel gebruiksvriendelijk, aldus Goosen. “In het standaard Trimergo ERP-pakket kun je je bedrijfsproces heel goed inrichten. De medewerkers leren het spelenderwijs toepassen. De technologie en de gebruiksvriendelijkheid zijn voor ons redenen geweest om te kiezen voor Trimergo. En als wij aangeven dat een onderdeel voor ons niet goed werkt, gaan we samen aan de slag om het aan te passen. Het is een fijn bedrijf om mee samen te werken. En wij delen onze kennis weer met andere bedrijven om het pakket te kunnen doorontwikkelen. Ook dat is duurzaam.’’

Het hele interview leest u terug in het magazine Duurzame Scheepvaart, dat vanaf 30 januari 2019 gratis verkrijgbaar is.

Niet alleen TB Shipyards is erg te spreken over de project ERP van Trimergo. Benieuwd naar meer klantervaringen? Ontdek ze op onze downloadpagina.

NAAR DE KLANTERVARINGEN