+31 (0) 55 577 73 73 Klantsupport Vacatures
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In tegenstelling tot seriematige productie is bij projectgestuurde productiebedrijven praktisch alles anders: elk project wordt grotendeels uniek voor de klant ontworpen. Voorraad kent men slechts in beperkte mate. De klant bepaalt in samenspraak met de ontwerpers in verregaande mate het uiteindelijke product.

 

 

Engineering als onderdeel van project

 

 

Projectgestuurde bedrijven kennen een sterke engineeringsafdeling die nauw verweven is in het projectproces. Engineering is een kritieke fase in elk project die doorlooptijd en capaciteit vergt en is daarnaast verantwoordelijk voor ontwerp en stuklijst. Hierdoor is engineering sterk van invloed op de productkwaliteit, doorlooptijd en projectmarge. Dit in contrast met standaardproducenten waar engineering ontkoppeld is van het productieproces, als men überhaupt al een engineeringafdeling heeft. Engineering heeft bij deze bedrijven slechts de rol van productontwikkeling. Uitontwikkelde producten worden als stuklijst geïmporteerd naar ERP en draaien maar.

 

Het spreekt voor zich dat de belangrijke rol van engineering in de projectgestuurde industrie volledige integratie vereist binnen het proces. Anders wordt integrale projectsturing, de aansluiting van de stuklijst op inkoop, productie, uitbesteding en projectmargebewaking een onmogelijke opgave.

Om geen onacceptabel lange levertijden te krijgen is een projectgestuurd bedrijf vaak genoodzaakt in te kopen zonder over alle gegevens te beschikken. Tussenvoorraden kent men nauwelijks. Hierdoor ontstaat een grote overlap tussen de projectfasen, met de bijbehorende interactie en dus ook afstemmingsproblematiek. Als gevolg van deze overlap is de continue afstemming tussen de projectplanning, inkoop, ontwerp en capaciteitsplanning de uitdaging voor elk projectgestuurd productiebedrijf.

 

MATERIAALPLANNING
Materiaalverwerving en logistiek zijn zeer dynamisch in een projectomgeving. Elke stuklijst is uniek, aan wijziging onderhevig en ontstaat pas tijdens de engineeringsfase – maar kan tot en met oplevering nog wijzigen. Trimergo Software heeft de materiaalplanning volledig geintegreerd met de projectplanning en capaciteitsplanning. Hierdoor ziet u direct de gevolgen van een wijziging en kunt u adequaat bijsturen.

STUKLIJSTBEHEER (BILL OF MATERIALS)
Trimergo ondersteunt dynamische en groeiende ‘multi-level’ stuklijsten, gekoppeld aan de planning. Dit kunnen standaard- of projectgebonden stuklijsten zijn. De invoer kan direct, via een CAD/PDM-integratie of via een extern calculatiesysteem. Goedgekeurde stuklijstmutaties worden gemeld aan materiaalverwerving met een check op logistieke consequenties.

TRIMERGO ONTWIKKELT EN IMPLEMENTEERT
ERP SOFTWARE VOOR PROJECT GEDREVEN BEDRIJVEN

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest