+31 (0) 55 577 73 73 Klantsupport Vacatures
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAS produceert complexe pijplegsystemen voor op de zeebodem. De doorlooptijd van de productie hiervan varieert van 6 maanden tot 1,5 jaar. Dit maakt het noodzakelijk om alle facetten van zo’n project goed te bewaken. SAS zocht een systeem waarbij men op elk moment op de hoogte is van budget, gemaakte kosten, planning, inkoop en uren. Op basis van deze behoeften breidde SAS het CAD– en boekhoudsysteem uit met de ERP-software van Trimergo.

 

Met de directe koppeling tussen CAD en ERP maakte SAS grote stappen voorwaarts. In 2008 werd, als sluitstuk van de automatisering, het PDM-systeem van SmarTeam geïntegreerd met Trimergo T2. Deze integratie biedt de engineer directe interactieve toegang tot het projectproces tussen CAD, PDM en ERP.
SAS werd opgericht in 1896. Inmiddels heeft het bedrijf alleen al in Nederland 85 medewerkers, vestigingen in Brazilië, USA en Singapore en is het uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van pijplegsystemen voor op de zeebodem. SAS levert pijpkleminstallaties (tensioners), pijptransportsystemen, lieren en davits (hijsinstallaties).

 

VOOR SAS WAREN DE DOORSLAGGEVENDE REDENEN OM VOOR TRIMERGO TE KIEZEN

  • Efficiency in de bedrijfsvoering: de projectadministratie is volledig gestroomlijnd
  • Verhoging van de projectmarge door betere voor-/nacalculatie, efficiëntere planning, betere inkoopprestaties en grip op meerwerk
  • Stuklijsten worden direct aan projecten gekoppeld als materiaalbehoefte
  • Budget, gemaakte kosten, planning, inkoop en uren zijn op elk moment inzichtelijk


PLANNING VOLLEDIG GEÏNTEGREERD

Een kleine wijziging in een project kan zeer verstrekkende gevolgen hebben binnen het gehele proces. Dit is handmatig niet meer te bewaken. De verregaande automatisering heeft de doorlooptijden geoptimaliseerd en de efficiency van de projecten enorm verbeterd. Een situatie zonder geïntegreerde automatisering is inmiddels ondenkbaar.

 

PDM-INTEGRATIE MET TRIMERGO

De integratie van de engineer in het projectproces geeft de juiste informatie die nodig is om keuzes te maken in het ontwerp. Inzicht in de logistieke status van materialen scheelt veel tijd en geld. Bij de koppeling PDM-Trimergo is de engineer leidend in het designproces. Alle gegevens van Trimergo worden naar PDM gestuurd en vice versa. Uitwisseling vindt o.a. plaats met stuklijsten, projecten, activiteiten en logistieke informatie. Daarnaast is het mogelijk om direct stuklijsten aan de juiste projecten te koppelen.

 

TRIMERGO ONTWIKKELT EN IMPLEMENTEERT
ERP SOFTWARE VOOR PROJECT GEDREVEN BEDRIJVEN

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest