+31 (0) 55 577 73 73 Klantsupport Vacatures
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Damen Shipyards bouwt, onderhoudt en repareert o.a. vrachtschepen en tankers van 2.500 tot 15.000 ton voor shipping wereldwijd. Bij de zoektocht naar mogelijkheden om te groeien koos het bedrijf voor Trimergo project ERP software. Een interview met Lourens Metz van DSBe, verantwoordelijk voor de ERP selectie en implementatie.

 

ERP SOFTWARE – WAAROM?
DSBe wil groeien, meer schepen bouwen met hetzelfde aantal mensen en een betere beheersing van de interne processen. Daarom werd besloten een nieuw ERP pakket te implementeren.
Metz: “We wisten dat we deze groei mede kunnen realiseren door een grote efficiencyslag. We komen uit een situatie van AccountView als basis, aangevuld met veel losse systemen, tussen programmaatjes, losse Excels sheets en versielijsten. We hadden letterlijk lijsten van lijsten en checklists van checklists. Ook het opzoeken van specifieke gegevens was zeer tijdrovend. We wilden echt meer en beter inzicht – en overzicht.” De focus was daarom één bedrijfsbreed systeem en één werkwijze; ERP software die de combinatie maakt tussen planning en logistiek.

lourens metz Damen Shipyards“In Trimergo is het project het hart van de software. Hierdoor is het eenvoudig om materialen, uren en kosten aan een project toe te kennen.”

Lourens Metz, ERP projectleider bij Damen Shipyards Bergum

 

Metz: “In Trimergo is het project het hart van de software. Hierdoor is het eenvoudig om materialen, uren en kosten aan een project toe te kennen. Zo heeft de planner nu direct inzicht in de gerealiseerde uren per project. Inkoop hoeft geen aparte inkoopplanning bij te houden, want deze volgt automatisch uit de projectplanning.”

HOE VERLIEP DE IMPLEMENTATIE?
De implementatiefase, van huidige naar de gewenste situatie is vaak de meest uitdagende fase. Metz: “Vooral het testen heeft ons veel tijd gekost, maar terugkijkend vond ik het geen zware bevalling.”

 

WAT ZIJN BELANGRIJKE FACTOREN VOOR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE?

  • Inventariseer de behoeften per afdeling voor definitieve selectie
  • Betrek de afdelingen ook bij de implementatie; dat lijken veel uren, maar achteraf bijsturen en aanpassen kost meer
  • Kies een afgevaardigde per afdeling die de belangen van de afdeling kan vertolken
  • Zet specifieke handelingen voor een afdeling in een handleiding: hoe werkt dit in Trimergo T2?
  • Geef per afdeling een training kort voor de implementatie, zodat alles vers in het geheugen zit
  • Begeleid de gebruikers zorgvuldig op de dag van livegang
  • Maak iemand binnen het bedrijf beschikbaar voor de implementatie; ERP is geen faciliterend, maar sturend pakket voor je bedrijfsproces

Wilt u het gehele interview met Lourens Metz lezen? Download dan het complete document op onze pagina customer cases. U vindt hier bovendien diverse andere customer cases waarin onze klanten hun ervaringen met Trimergo project ERP software uitvoerig bespreken.

TRIMERGO ONTWIKKELT EN IMPLEMENTEERT
ERP SOFTWARE VOOR PROJECT GEDREVEN BEDRIJVEN

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest