+31 (0) 55 577 73 73 Klantsupport Vacatures
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds de oprichting in 1976 legt Mercon Steel Structures B.V. zich toe op het ontwerpen en fabriceren van staalconstructies voor een diversiteit aan opdrachtgevers. Bedrijven binnen de klantenkring leggen zich nationaal en internationaal toe op oliewinning en -raffinage, petrochemie, energiedistributie of de weg- en waterbouw. Mercon beschikt over expertise, managementsysteem en technische faciliteiten (waaronder twee met open zee in verbinding staande werven) om projecten turnkey af te leveren.

 

STAALCONSTRUCTIES
De dienstverlening en multidisciplinaire werkzaamheden strekken zich dan ook uit van engineering, aan- en inkoop, constructie, fabricage, conservering, montage/installatie, tot en met commissioning/testen en in bedrijfstelling. Tot de gerealiseerde projecten behoort een grote verscheidenheid aan offshore-installaties en op het vasteland opgerichte constructies, bijvoorbeeld voor de petrochemische industrie, maar ook een breed scala van infrastructurele projecten, montage- en onderhoudswerken of volumineuze opslagsystemen.

 

PLANNING VAN PROJECT
Mercon is zowel een productie- als een montagebedrijf waarbij de logistiek, de planning van projecten en capaciteiten strak op elkaar aansluiten. Mercon kent zowel omvangrijke, langlopende opdrachten met tussentijdse klantwijzigingen en strikte leverdata als kleine regie opdrachten. Alleen door een goede samenwerking tussen de disciplines kan Mercon deze prestatie neerzetten binnen tijd en budget.

Mercon heeft bewust gekozen voor de ERP oplossing van Trimergo in plaats van een traditioneel ERP-systeem, omdat bij Trimergo de planning centraal staat én vanwege de laagdrempeligheid en flexibiliteit van de oplossing. Vanuit de planning worden alle betrokken Mercon-afdelingen aangestuurd waardoor één leveringsketen ontstaat binnen één applicatie.

 

“Trimergo heeft brede functionaliteit verpakt in een heel toegankelijk systeem waardoor een succesvolle implementatie in een dynamische projectomgeving mogelijk wordt.”
Willem Griffioen, directeur Mercon Holding BV


DEZELFDE TAAL

Mels Vermeer, ICT Manager bij Mercon: “In het selectietraject heeft Trimergo zich met name onderscheiden door de kennis die hun consultants hadden op het gebied van projectgestuurde organisaties en de problematiek en oplossingen hier rond omheen. Deze consultants spraken “onze taal”. De consultants zijn bekend met de problematiek die zich afspeelt in ons soort projectgestuurde ondernemingen. Zo was de mogelijkheid om een grof opgezette planning in de opstartfase van een project in later stadium te verfijnen, een punt van herkenning. Qua functionaliteit is het pakket vooral op het scherm eenvoudig in gebruik omdat je nagenoeg vanuit elk scherm door kan klikken naar een detailscherm en/of een aan de gegevens gerelateerd scherm.”

 

Succesvolle implementatie
Willem Griffioen, directeur Mercon Holding BV: “Trimergo past perfect in het verbeterproces dat
Mercon aan het doorvoeren is. Met Trimergo kunnen wij onze complexe projecten integraal
aansturen. Trimergo heeft brede functionaliteit verpakt in een heel toegankelijk systeem waardoor
een succesvolle implementatie in een dynamische projectomgeving mogelijk wordt.”

TRIMERGO ONTWIKKELT EN IMPLEMENTEERT
ERP SOFTWARE VOOR PROJECT GEDREVEN BEDRIJVEN

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest